top of page
image.png

Meer dan 30 jaar werk ik aan wegen om tot prestaties te komen met mensen. Eerst met mezelf als wielrenner, daarna als adviseur van leidinggevenden: Hoe presteren we nu, welke ontwikkeling zien we, wat is er nodig om te verbeteren, hoe komen we tot onze beste prestaties. Allemaal vragen waar je het verste mee komt als de mensen zelf tot een antwoord weten te komen.

Het motto van mijn werk is dan ook "van Binnenuit Presteren".

 

Dat blijft; alleen nu met paarden die het best tot hun recht komen als ze geleid worden door ruiters die dat uitgangspunt kunnen hanteren. Ik train die mensen en ik train paarden

bureaublad_sport_wieler_50.jpg
Maarten LOTTY46.jpg
De transitie
Beter Mens Beter Paard

Als de nood het hoogst is ……. Kijk nu eens gewoon naar het paard en waar het toe in staat is. Zie hoe sterk de onbalans en scheefheid is en help hem. Hier is Marijke de Jong van de Straightness Training Academy© aan het woord. Zij reikt uitgangspunten aan die de ruiter helpen de progressie van het paard te leiden zodat deze de ruiter in balans kan dragen. Het gaat zelfs de ruiter 'zoeken' en verantwoordelijkheid nemen voor wat er gevraagd wordt. Het paard komt te voorschijn en jij laat dat toe. 

 

Dan is het een progressie waarin mens en ruiter 1 worden, in plaats van de ruiter  die de baas is over het paard. Je bent beschermvrouw of -heer die in zijn benadering de veiligheid geeft waarmee het paard het aandurft steeds meer verantwoordelijkheid te dragen tegelijk met de ruiter. 

 

Het leerproces dat jij daarvoor als ruiter moet doorlopen is de sleutel. Het motto is “Beter Mens Beter Paard” en ook in die volgorde.

 

Ik zou je graag willen laten ervaren hoe het is om de krachten te bundelen met je paard tot 1 organisch geheel, zonder dwang te hoeven gebruiken en zonder alle fouten die ik heb gemaakt.

bottom of page